Meditatie van Japke de Kraker - Deel 1

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 12:01

‘Kunnen wij het coronavirus beheersen?

Je staat erbij, je ziet het gebeuren. Je gedachten staan stil bij een Bijbels woord: ‘Niets kan ons scheiden van de liefde van God in Jezus Christus (Rom. 8:38 en 39.)
Het geloof van de zieke vrouw en het sterven van Jairus’ kind staan in Marcus 5:21-43 centraal. Door trots en twijfel negeert Jairus Jezus, maar dan door de ziekte van zijn dochter, paniek, hij rent naar Jezus! Corona crisis, je controle is weg, je voelt je eigen kwetsbaarheid en je ontvankelijkheid groeit. Je focust je op Jezus! Hij is erbij, Hij helpt, Hij houdt je vast. Alles hangt af van jezelf volledig toevertrouwen aan Jezus!

Dan die oude buitengesloten vrouw die zo’n groot geloof heeft. Jezus wil zijn volgelingen, ook ons nadrukkelijk wijzen op het geloof van haar, die vanwege haar besmettelijke ziekte in een isolement leefde. De crisis heeft niet het laatste woord.

Het geloof is als wifi, onzichtbaar, maar verbindt je met degene die je nodig hebt. Voor ons ‘Maak je anker vast aan Jezus’ Hebr.6:18-20. Jezus helpt je er door heen, wees niet bang, blijf geloven! Vorm je angst om tot bidden, zo komt er volharding en groei in geloof.

 

Jezus heeft op Golgotha de satan en de dood verslagen. Dankzij Hem zal de macht van het kwaad (ziekte en dood) niet winnen. Geen kroon voor corona, want zelfs bij ons sterven, gaan wij niet ‘dood’. Niets zal ons, die geloven in Jezus Christus, scheiden van de liefde van God (Rom.8:38 en 39.)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.