Meditatie van Japke de kraker - Deel 92

Er gebeurt veel om ons heen. Wij weten dat we op weg zijn naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Met kennis van de Bijbel zijn we toegerust om iets te begrijpen van wat God met ons voorheeft: Bevrijding uit de slavernij van de satan. Het loskomen van de onderdrukking door de zonde.

Lees meer »

Meditatie van Japke de Kraker - Deel 89

Veel om ons heen wankelt. Wij hebben goede voornemens, maar er komt zo weinig van terecht.Dan zegt de Psalmdichter dwars door pijn, moeite, falen en verdriet heen: God is mijn rots, mijn eeuwig houvast.Wij mensen zijn heel kwetsbaar. Een klein kindje kan sterven, mensen worden ouder, kunnen veel minder, worden soms geconfronteerd met een hartstilstand. Ja, je lichaam kan bezwijken. Is dat een reden om het geloof en de moed te verliezen?Is het leven zonder God echt gelukkiger?

Lees meer »

Meditatie van Japke de Kraker - Deel 83

Is de ‘storm’ van coronaverschijnselen voorbij?  Is mijn hart tot rust gebracht?Heb ik status gekregen en ben ik de onzekerheid over mijn bestaan kwijt?Is mijn ziekte minder bedreigend en ervaar ik meer vrede?In Markus 4:35-41 lees ik over de storm op het meer. De discipelen die vlak daarvoor Jezus bemoedigende woorden nog gehoord hebben (De Bergrede), schreeuwen het uit: ‘Wij verdrinken!’

Lees meer »