Meditatie van Japke de Kraker - Deel 85

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 15:44

Onverwacht zal Hij komen…

 

 1. Wat doet de hoofdoekjes problematiek met jou?
  In Iran is er een sterke behoefte om uit te dragen wat ze voelen. Het gedachtegoed van onderdrukking in hun islamitische republiek wordt met woorden en daden aangevallen, nu de 22-jarige Mahsa Amini het slachtoffer is geworden. Niet alleen in Iran, maar ook in andere landen.
 2. Wat doet het in detentie gezet worden van nieuwe christenen, niet geloofwaardig geacht door IND, met Iraanse en andere christenen?
  Al tientallen dagen zitten Sarang, Elham en hun dochtertje van negen, achter hoge muren met tralies opgesloten. Alle deuren zijn beveiligd en altijd vergezelt een bewaker hen. Zij vertrouwen op God en leven uit deze hoop: ‘Onze hulp is van de Here die de hemel en de aarde gemaakt heeft’(Psalm 121)
 3. Hoe houdt Poetin met zijn optreden ons bezig?
  Regio’s als Zaporizja, Cherson, eerder Donetsk en Loehansk worden ingelijfd. Hoeveel dwang speelt hierbij een rol? Hoeveel angst om de macht te verliezen, blijkt hieruit? Wat gebeurt er met het volk van Oekraïne?
 4. Queen Elisabeth is de afgelopen maand heengegaan naar haar Heiland.  Er wordt wereldwijd geluisterd naar de woorden van Jezus op de begrafenis van deze gelovige vorstin: ‘Ik ben de Opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft, zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft, zal nooit sterven.’(Johannes 11:25 en 26)  Ook klinken de woorden: ‘Wat zal ons scheiden van de liefde van Christus.’(Romeinen 8:35)
 5.  Allerlei complottheorieën wervelen rond in het denken van mensen.
  Maar wie heeft de toekomst in handen? Wie bepaalt waar het heen gaat in de wereld?
  1. De demonstraties tegen gedwongen hoofdbedekking, onderdrukking in Iran en andere landen?
  2. Een wake rondom het detentie=centrum in Zeist?
  3. Poetins optreden in Rusland en in de Oekraïne?
  4. Het heengaan van Elisabeth?
  5. Onze theorieën?

 

In het laatst van de dagen zullen velen komen, die zeggen: ‘Ik ben de messias,’ en ze zullen veel mensen misleiden. Jullie zullen berichten horen over oorlogen en oorlogsdreiging (Mattheus 24:5 en 6) Verderop ‘En doordat de wetteloosheid toeneemt, zal bij velen  de liefde bekoelen. Maar wie standhoudt tot het einde, zal worden gered. Pas als het goede nieuws over het Koninkrijk in de hele wereld wordt verkondigd als getuigenis voor alle volken, zal het einde komen. (Mattheus 24:12-14) Onverwacht zal Hij komen, wees alert!

Gods zegen en nabijheid gewenst. 

Japke de Kraker 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.