Meditatie van Japke de Kraker - Deel 30

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 12:00

Engelen online…

 

Waar begint onze jaartelling mee?
Engelen die midden in de nacht een magistrale boodschap aan eenvoudige herders te Bethlehem doorgeven. ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen. Vandaag is in de stad van David voor jullie een Redder geboren. Hij is de Messias.’ Bij deze engel voegt zich een grote groep engelen. Ze zingen: ‘Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die Hij liefheeft.’


Wat mag deze boodschap betekenen?
God Zelf komt dichterbij, brengt zo het herstel van het nieuwe paradijs op aarde. Advent krijgt wereldwijd voet aan grond  in de geboorte van Jezus Christus. Een hemelse legermacht landt op oorlogsgebied: de aarde. Er wordt vrede naar deze gebroken aarde gebracht, zingen de engelen. En wij mensen, geteisterd door oorlogen, kanker, corona, zonde en angst mogen het horen:  Wees niet bang.
De vrede wordt door het kind in de kribbe in ons bestaan binnengebracht! Nu gaat de wereldheerschappij van de satan kantelen. Het kwaad wordt overstemd door het Evangelie. Iedereen moet het horen. Elke kerstviering brengt Jezus terugkomst op aarde dichterbij!
Blijf Kerst vieren, want Jezus tweede komst op aarde zal gebeuren. Wij verwachten een gegarandeerd vredesrijk. In de kerk en online klinkt dit Engelennieuws!

 

Ook de hemellichamen vertellen van het grote nieuws: Een stralende ster die wijzen uit het Oosten op gang brengt  om de pasgeboren Koning der Koningen eer te geven.
Maandag zouden Jupiter en een andere ster: Saturnus in elkaars nabijheid komen, ook dit zou een stralend licht veroorzaken, maar wolken verduisterden de heldere hemelkoepel. Niemand in Nederland kon het waarnemen. Maar wanneer wetenschappelijke berekeningen dit aangeven, twijfelen we niet aan het feit.
Wolken veroorzaakt door corona kunnen ons zicht belemmeren op de redding die op Golgotha een feit is geworden.  Laten we nooit twijfelen aan de heilsfeiten. Niet aan de boodschap van sterren en engelen, niet aan de tweede komst van onze Redder.

 

Gezegende Kerstdagen.


Hartelijke groet,

Japke de kraker-van Abbema

 

Meeleven met mensen die op vlucht zijn, zie: www.japkedekraker.nl 

Kerstcadeau tip: Maak je naaste blij met ‘Licht in gebrokenheid’ en/of ‘Stille strijd in Ethiopië’ via uitgeverij Vision. Bij aanschaf van twee romans, samen boven de € 20 , zijn er geen verzendkosten meer. De auteursopbrengst gaat naar de vluchtelingen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.