Meditatie van Japke de Kraker - Deel 3

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 12:00

‘Maak je geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last. ’Mattheüs 6, speciaal van vers 19 -34.


Deze opdracht van Jezus komt hard aan, wanneer je met niemand je zorgen kan delen, alleen op je kamer zit! Hoezo geen zorgen? Ben ik die vogel die vrij in de lucht vliegt? Ben ik die bloem die zo kleurig bloeit?
Jezus preekt ‘Zoek je schat in de hemel! Dien geen twee heren!’ Om ons heen zien we dat wij mensen hamsteren, moeite hebben om zekerheden op te geven. Toch zegt Jezus: ‘Niemand kan twee heren dienen.’ Ons bezit, ons lichaam… is dit het allerbelangrijkste in ons leven van elke dag?
Weer kijken we naar Jezus, hoe leidt God ons door de coronacrisis? Matt.6:25 en volgende verzen zegt daar iets over.  Kijk nou toch naar dat waar het echt om gaat! ‘Zoek eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen die andere dingen je erbij gegeven worden.’ Onze Here Jezus maakt zich zorgen of wij wel leven, zoals Hij het bedoeld heeft! Hoe verlang ik naar een gezonde wereld? Vergelijk Psalm 46. Is Jezus daarin mijn en onze betrouwbare Rots? Zien wij hoe God ons elke dag Zijn trouw (aan Zijn beloften) laat zien? ‘Ontbijt’ je met God elke ochtend (Matt.4:4)? Laat je je voeden met Gods levendmakend Woord? Natuurlijk zorgen we goed voor ons lichaam, volgen het nieuws en houden ons aan de voorschriften en zijn we bezig met elkaar appen en mailen. Hoe belangrijk is het voeden van je relatie met God, het geloof, het bidden? Veel mensen luisteren graag naar Jezus en wat Hij zegt in de Bergrede. Maar uiteindelijk werd het luisteren veranderd in ‘Kruisig Hem’.


In deze tijd mogen wij het uitschreeuwen naar God: ‘Heer, ontferm U over ons. Jezus help mij om de goede keuzes te maken.’ Niet ‘mijn wil geschiedde, maar Uw wil.’ En dan mogen wij net als Adam en Eva in de koelte in de avond stilte dankzij Jezus opnieuw wandelen met Hem. God zorgt voor jou en mij. Ook nu al. God geeft je wat je echt nodig hebt. God bewaart je voor de kramp. Ontvang, vertrouw en geloof! Ook binnenshuis mag je Hem ontmoeten. ‘IK BEN’ is bij jou. Immanuel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.