Meditate van Japke de Kraker - Deel 4

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 12:00

Volop leven omdat je kind van God bent.

1 Corinthiërs 10:1-15, Psalm 1, Hebreeën 4. Speciaal: Hebr.4: 11-16.

 

Volop bevrijd leven omdat je kind van God bent… In de bovenstaande Bijbelgedeeltes hoor je dit verlangen van God, wanneer Hij ons op het hart bindt om Zijn wil te zoeken, om Zijn geboden lief te hebben en Jezus na te volgen. Jezus die met onze zwakheden kan meevoelen omdat Hij meer dan ons in elke opzicht op de proef is gesteld!
Het is een grote inspanning om niet mee te gaan in het kwaad, het valt niet mee om vanwege je geloof onrecht, geestelijke mishandeling of in het ergste geval de dood te moeten ondergaan.
Ontferm U God, op aarde komt niet alles goed.
Iedere christen wordt beproefd.
Worden we boos, haatdragend?

od geeft ons een uitweg. Hou afgodendienst ver van je. Zijn je afgoden; geld, seks, schijnzekerheden, uiterlijke schoonheid, populair willen zijn of…?  Loop weg bij alle verleidingen, die op je pad komen! Je hoeft niet toe te geven! Bestrijd actief het kwade. Maak afspraken om je aan Zijn geboden te houden. Ban hebzucht uit je gedachten. Vraag vergeving bij jaloersheid en begin opnieuw het goede te doen. Hou op ik-gericht te denken!

Lees het in Psalm 1, 1 Cor. 10, Hebr.4. Jezus wacht je op, Hij moedigt je aan om volop bevrijd te leven. Jezus bleef in de ergste verleidingen, in de helse pijn, in de grootste eenzaamheid aan het kruis overeind. Zo kon Hij in Zijn barmhartigheid en genade ons hiervoor bewaren.
Jouw keuzes doen er toe. Hij is erbij. Hij kent je. Hij belooft dat je vrucht draagt. Je gaat Hem aan het hart.
Maar zonder Jezus, loopt onze weg dood! Jezus geeft ons vergeving, heling, troost en moed om Zijn weg te gaan.
Jezus is de Weg, de echte Waarheid en het Leven! Alleen deze Waarheid geeft je een bevrijd leven, omdat je kind van God bent.
Zo kan en mag je leven vanuit de rust, die God geeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.