Meditatie van Japke de Kraker - Deel 8

Vandaag staat in de dagtekst het volgende te lezen: ‘Ga op weg en verkondig: Het koninkrijk van de hemel is nabij.’Wij zetten stappen, soms nieuwe stappen. Vragen wij bij elke nieuwe stap om de leiding van God? Is het komen van het koninkrijk van de hemel een issue? Of staat mijn veilig koninkrijkje op aarde en een goede gezondheid in deze tijd van corona in het middelpunt van mijn belangstelling en handelen? Hoe krampachtig ben ik bezig met het controle houden ten aanzien van ‘mijn status’? Bij status kun je als Nederlander invullen: prestige, aanzien, handhaven van een bepaalde status-quo of... Bij de asielzoekers denk je aan een verblijfsvergunning in Nederland in de eerste plaats.

Lees meer »

Meditatie van Japke de Kraker - Deel 5

De vorige keer ging het over volop bevrijd leven.In de wereldpolitiek lijkt de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijheid van de pers juist aangevochten. In een uitleg van de buitenlandcommentator van het ND kwam het volgende naar voren: Poetin verklaart dat de liberale democratie is verouderd. China wil dat Westerse principes niet meer leidinggevend zijn. Beide mogendheden zijn daadwerkelijk actief in het afbreken van onze democratische wereldorde. Deze deskundige wil duidelijk maken dat zij dit planmatig doen. De mensenrechten moeten plaats maken voor de dictatoriale belangen van Poetin en het belang van de Chinese overheid. De nationale belangen dienen voorop te gaan. Bijvoorbeeld via de pers mag niet aangegeven worden dat China verantwoordelijk is voor het coronavirus.

Lees meer »

Meditatie van Japke de Kraker - Deel 1

Je staat erbij, je ziet het gebeuren. Je gedachten staan stil bij een Bijbels woord: ‘Niets kan ons scheiden van de liefde van God in Jezus Christus (Rom. 8:38 en 39.)Het geloof van de zieke vrouw en het sterven van Jairus’ kind staan in Marcus 5:21-43 centraal. Door trots en twijfel negeert Jairus Jezus, maar dan door de ziekte van zijn dochter, paniek, hij rent naar Jezus! Corona crisis, je controle is weg, je voelt je eigen kwetsbaarheid en je ontvankelijkheid groeit. Je focust je op Jezus! Hij is erbij, Hij helpt, Hij houdt je vast. Alles hangt af van jezelf volledig toevertrouwen aan Jezus!

Lees meer »